Søvn og stress i børnefamilien

Søvn og stress i børnefamilien

For lidt søvn?

Hjem fra arbejdet efter en lang arbejdsdag, handle ind, hente børn, rydde op, vaske tøj, lave mad, spise, putte børn, endelig lidt sparsom voksentid inden det er tid til at gå i seng. Sove.

Tidligt op næste morgen, lave morgenmad, børn i tøjet, aflevere børn, af sted til arbejdet. Måske lidt dårlig samvittghed? Var der lidt for meget skæld ud? Skynden på børnene? Lang arbejdsdag ... MEN HOV: Sove! Hvor lang tid blev der rent faktisk til det? Alle ved, at vi skal have 8 timer hver nat. Fik du det?
 
Søvning kvinde med vækkeur
 
Bestil her
 

Hvad sker der, når du ikke får 8 timers søvn?

Spørgsmålet kunne lige så godt hedde: Hvad sker der med børn, der ikke får sovet nok? Svar: De bliver ukoncentrerede, forvirrede, pjevsede, pylrede, aggressive, sure, usamarbejdsvillige, negative ...

Tror du det samme sker med voksne? Tror du kun, at de stressede morgener i mange børnefamilier skyldes, at børnene får sovet for lidt? Kunne det tænkes, at det også gælder de voksne? Tror du at dine børn tænker tilbage på deres barndom, når de engang er blevet voksne og tænker: Hverdagsmorgenerne i min barndom, det var altså bare noget af det bedste? Hvis ikke dit barn får nok søvn, så kan du gør noget ved det. Læs om børns søvn
 
Kernefamilie om morgenen
 
 
Bestil her
 

Manglende søvn giver stress

Når du får for lidt søvn, så bliver du ukoncentreret. Så laver du flere fejl. Du bliver lettere forvirret. Du kan måske ikke lige så let overskue hverdagen? Og hverdagen er kompliceret nok i forvejen med alt det, der skal passes i en børnefamilie. Så derfor bliver du stresset. Og hvis du så endelig kommer i seng til tiden, så ligger du måske og snurrer rundt som en anden grilkylling, fordi tankerne er alle mulige steder henne?
 

En ikke videnskabelig undersøgelse

Når Carsten Sommerskov holder foredraget "Glade børn og voksne", så spørger han ud i forsamlingen (typisk mellem 100 og 300 deltagere) om hvor mange af deltagerne, der ikke får 8 timers søvn. Ca. 80% rækker hånden i vejret. Der har i alt været ca. 10.000 mennesker til det foredrag, så det må siges at være repræssentativt for befolkningen. Måske en god idé at gøre noget ved det? Fordi det er almindeligt er det jo ikke sundt? Når han spørger om, hvor mange der der har bøvl om morgenen, er tallet nogenlunde lige så stort. Mon det er almindeligt at både børn og voksne får for lidt søvn? Sundt?
 
Sov godt CD/Download cover
Null stress CD/download cover
"Indre ro" CD/download cover
 
Bestil her
 

Hvad kan du gøre? Spørg eksperten

Carsten Sommerskov, der har mere end 35 års erfaring i at løse både børns og voksnes søvnproblemer, svarer: "Først og fremmest kan du sørge for at falde i søvn og sove dybt lige så snart du går i seng. Du har måske prøvet at lave afspænding til yoga eller fødselsforberedelse eller lignende.

Underviseren bruger en blid baggrundsmusik og siger med en rolig stemme: "Nu skal du mærke dine storetær" osv. Der går ikke ret lang tid før en del af holdet sover. Den virkning er udnyttet og forstærket helt ud i sin yderste konsekvens på CD'en/downloadet "Sov Godt". Den er så effektiv, at den på et søvnlaboratorium er målt til at virke bedre end sovepiller."

Til at stoppe stressen kan du bruge "Nul stress", hvis du indimellem kan finde bare 5, 10 eller 15 minutter. Gør du det jævnligt, bryder du den onde cirkel: Stress avler forvirring - forvirring avler stress. Både stress og manglende søvn fører ofte til unødige bekynringer. "Indre ro" hjælper dig med dem.

per side
Nyhed: Log ind og afspil dine køb ligesom på en app.
 1. Indre ro og god søvn coveret

  Indre ro og god søvn. Rabatpakke 3 CD'er/downloads

  534,00 kr

  Download:

  328,00 kr

  CD: 368,00 kr
  Wellness til dig. Vil du have ekstra velvære? Slut med stress, indre uro, søvnproblemer og andet ubehag. Forkæl dig selv med mere glæde i dagligdagen: Køb to af disse cd'er med rabat og få den tredje med gratis.

 2. Sov Godt. coveret

  Sov Godt CD/download

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  "Sov godt". Hvorfor tage sovemedicin, når "Sov Godt" virker bedre og uden bivirkninger?. Nu er det slut med søvnløshed. "Sov godt" er konstrueret til at løse søvnbesvær. Fald i søvn og sov hele natten uden sovemedicin, uden bivirkninger.

 3. Nul Stress coveret

  Nul Stress CD/download

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Er det rigtigt at stress giver indre uro, irritabilitet, depression, konflikter, utilfredshed, en dårlig søvn? Hvis svaret er ja, så har du her en rigtig god løsning.

 4. Indre Ro coveret

  Indre Ro CD/download

  Download:

  178,00 kr

  CD: 198,00 kr
  Mere afslappet og mindre stress. Stop indre uro og løs dine søvnproblemer - skab psykisk balance - overskud, trivsel afspænding og velvære til dig .....

per side