1264

Introverte og ekstroverte børn

Introverte eller ekstroverte børn?

Introverte børn bliver let overset

Introvert/ekstrovert
 

Alle børn

Alle børn oplever rigtig meget glæde. Der er fordele ved både at være introvert og ekstrovert. Denne side handler dog kun om bøvlet, for det er det, vi skal gøre noget ved. Alle børn er dejlige og fortjener al den kærlighed, de kan få, og ingen børn passer fuldstændigt ind i et skema eller en betegnelse som introvert/ekstrovert. Alligevel kan følgende godt bringe forældre til en forståelse af, hvilke udfordringer introverte/ekstroverte børn har i forhold til trivslen eller bøvlet.
 
Bestil knap
 

Introverte børn

 
pige med ryggen til
 
Indadvendte børn trækker sig ofte væk fra sociale situationer og kan ende i en følelse af magtesløshed. Introverte børn tænker meget og kan derved komme til ubevidst at gruble over diverse forkerthedsfølelser: "Jeg er forkert", "Jeg er ikke ligesom de andre", "Jeg er ikke pæn nok", "Andre kan ikke li' mig" osv. Introverte børn er måske heller ikke dem, der kommer og fortæller om deres inderste følelser. Når det er tilfældet, er der så risiko for, at de fejltolker og ikke får det bearbejdet?
 
Bestil knap

Ekstroverte børn

Ekstroverte børn er udadvendte.
 
Udadvendte børn har brug for at få afløb for deres temperament og har et stærkt behov for at udtrykke sig, være synlige og reagere udad. Der kommer nemt reaktioner fra omgivelserne, når de ekstroverte børn ikke når at tænke, før de taler eller handler. Kunne det tænkes, at de ekstroverte børn er dem, der oftest bliver skældt ud? Kunne det også tænkes, at skælden ud indirekte eller direkte giver barnet den følelse, der hedder: "Jeg er forkert", "Jeg dur ikke", "Jeg er ikke god nok"?
 

Mentaltræning hjælper begge grupper

Både de introverte og de ekstroverte børn ender af ovennævnte to helt forskellige grunde med at risikere at få følelserne: "Jeg er forkert", "Jeg er ikke god nok", "Andre kan ikke li' mig" osv. De følelser, som vi sammenfatter i begrebet: Selvværd. Og et højt selvværd er måske den vigtigste psykiske komponent i et godt og trygt barneliv.
 
Bestil knap
 

Pige og dreng tumbs up

Spørg eksperten

Carsten Sommerskov er ikke ekspert i introvert/ekstrovert, med han har i mange år arbejdet med styrkelse af børns selvværd, og det er det vigtigste. Han har desuden i ca. 15 år levet i et ægteskab med sammenbragte børn med et introvert og et ekstrovert barn, så der ligger daglig iagtagelse, erfaring og stor viden bag disse produkter.
Læs mere om Carsten Sommerskov
 
Bestil knap
 

Sådan bruges "historier, der virker"

Brug produkterne til at "afkøle" de ekstroverte børn om eftermiddagen, hvis du trænger til lidt ro. Brug dem en weeekend morgen til at skabe glæde. Brug dem som "godnathistorier". Børnene elsker dem, så brug dem igen og igen.
 

Sådan virker det

Glædeig jul og godt ..... Er det svært at udfylde prikkerne? Næppe. Hvorfor? Kunne det tænkes, at det skyldes, at du har hørt og set det så mange gange, at det bare sidder på rygradden? Disse "historier, der virker" har samme effekt. De virker ved gentagelse. Budskabet er bare et andet: "Du er bare dejlig", Du er helt i orden", "Du er god nok" osv. Det skaber en selvopfyldende profeti, der kaldes et højt selvværd.
Sådan virker det
 
Knap til hvad skal jeg vælge 3 - 7 år
Knap til hvad skal jeg vælge 8 - 12 år

Der er ikke nogen produkter, som matcher de kriterier, du har angivet.